Răsărit bipolar în zi de miercuri

Frunzele au fost aruncate. Poetul riscă vremea. Dar nu se împiedică. Alunecă. Pur şi simplu alunecă pe frunză. Galben răsărit bipolar, adică.

Simțeam într-o zi de miercuri sau nu simțeam decât că e sfârșit de martie? Să prind totuși același tramvai să ajung cumva, miercuri la aceeași oră. La seminar. Acțiunea se petrece sâmbătă, când îmi amintesc de miercuri, de ea, de criticismul retoric, autoetnografie, etnografie, toate la un loc. Deschid geamul să aud mai bine zgâriatul de ploaie. Se amestecă cu sunetul din cameră și formează un nor simulacru. Perpendicular cu fereastra, se mișcă vântul. Îmi bate rece la spate. Deasupra pervazului nu e nimic. Dar starea minții mele se anunță cu averse.

Urc în tramvai, rutina de miercuri. Ora 15.30. Ca de obicei, uit să cobor la aceeași stație. La facultate mă înghesui și eu în lift (cu Denisa sau fără ea, depinde). Ajung la seminar. (Mai întâi, logica medierii iar după ora 18.00, apare ea). Aceeași siluetă zveltă și înaltă de anii trecuți ni se adresează cu căldură. Îmi dă un sentiment plăcut această doamnă. Parcă anotimpul stă la gâtul ei. Sociabilă, cu un interes deosebit față de studenții ei, își alege mereu cuvintele cu grijă. O studiez în fiecare miercuri. Picior peste picior, cu șosetele ei scurte și transparente, de mână cu ea și apoi de mână cu noi descoperim gustul cuvintelor. (Dar înainte să o ascult, admir subtil liniile negre trasate cu dermatograful în partea de jos a ochilor ei).

Ultimul semestru din acest master. (Este de la sine înțeles pe cine am ales ca și profesor coordonator în pregătirea lucrării de disertație). Îmi vor lipsi răsăritele bipolare în zilele de miercuri atunci când mă (re)cunosc, (re)găsesc, mă uit la cer și (re)citesc e-mailul ei.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s